Francouzské speciality

[19. 12. 2016] | Uveřejnil: Nikola Stodůlková

To jsme si pochutnali…tak jako vloni si skupinky francouzštinářů poslední hodinu před Vánocemi zpestřili ochutnávkou francouzských specialit.

Měli jsme možnost si přímo ve třídě usmažit palačinky, ochutnat známou specialitu Bûche de Noël (Vánoční poleno), plněné šneky, quiche de Lorraine (Lotrinský slaninový koláč), tarte aux fromages (sýrový koláč), čerstvou bagetu s francouzskou paštikou…

Každopádně nechybělo ani opakování slovní zásoby  – cuisine, Noël  – a poslouchání vánočních koled.

Joyeux Noël et bonne année 2017!

dsc_2233 dsc_2242 dsc_2241 dsc_2234 dsc_2236 dsc_2237 dsc_2240dsc_2243

Aktuality

Přednáška Mgr. Jakuba Bělíčka z PřF UP (téma-fotosyntéza) sem BICH ve výuce

[28.02.2022]

Přípravné kurzy pro přijímací zkoušky

[24.02.2022]

Workshop na téma Exekuce a insolvence, V5.A. 3.A

[22.02.2022]

TSP nanečisto (matematicko-analytické schopnosti) 4.A a V6.A

[21.02.2022]